Próbálkozni lehet
2016. augusztus 04. írta: Szőke Johanna

Próbálkozni lehet

A címből azt várnátok, hogy rossz lett a következő fogás, igaz?? Hát nem :P

Instagram, Pinterest, Facebook, NoSltalty és még sorolhatnám, hogy mennyi helyen találkoztam a cukkinilasagne-val. Mindenhol profi tálalást és/vagy részletes munkafolyamatot láttam, így egy csodás hétfő este, túlóra után úgy döntöttem, kipróbálom. Előtte persze elmentem kiszellőztetni a fejemet, hogy valóban ezt akarom-e, mert ha elrontom nincs az az isten, hogy még egyszer odaálljak a tűzhely mellé. Ez azt jelenti, hogy akkor száraz kaja a másnapi ebéd. Szellőzés közben beugrottam a boltba, ahol találtam mozzarella di bufala-t (ergo bivalymozzarellát), így a kérdés megoldódott. Amint hazaértem neki is láttam. A zöldségek mind az otthoni konyhakertünkből voltak, így az ízek is sokkal intenzívebbek lettek. Nem mintha leszólnám azokat, amik a zöldségesnél vagy a szupermarketben kaphatóak, de valljuk be, a fóliás és/vagy import zöldségek kevésbé ízletesek, mint amik a konyhakertből származnak. És gondolom a korábbi bejegyzéseket, recepteket olvasva nem árulok el nagy titkot ha elmondom, ez is olasz ihletésű fogás. Na de elég a körítésből, lássuk a lasasgne-t!

 

Cukkinilasagne

Hozzávalók (3-4 adaghoz) (off topic: tudom, gyakran dobálózom azzal, hogy egy emberre főzök. Ezt még mindig tartom, viszont 2-3 adagnál kevesebbet nem igazán lehet csinálni semmiből, max zsíros kenyérből és tojásrántottából :P ):

- 1 vaskosabb cukkini

- 3-4 nagyobb paradicsom

- 25 dkg csiperkegomba

- 25 dkg csirkemell

- 1 db bivalymozzarella (ezek általában 10-15 dkg kiszerelésben vannak)

- 1 vastagabb szelet szalonna (elhagyható)

- 1-2 ek. zsír

- só, bor, bazsalikom

Elkészítés:

1. Megnézzük, hogy van-e minden a hűtőben. Ha van, ha nincs, elmegyünk sétálni egyet, hogy biztosan ezt akarjuk-e. (egyszerűnek tűnik, pont ezért lehet elrontani)

2. Döntöttünk, elkészítjük. A gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A csirkemellet is felkockázzuk. A szalonnát is felkockázzuk. Akkor ha már belejöttünk a szeletelgetésbe a paradicsomot is, végül a cukkinit. Utóbbit egyszerűbb a reszelő szeletelő oldalán, hogy minél vékonyabb szeleteket kapjunk.

3. Minden felvágva, lereszelve. A szalonnát egy evőkanál zsíron lesütjük, ha készen van, kiszedjük. A maradék zsíron lesütjük a húst és a gombát. Ne felejtsétek el a fűszereket :)

4. Tepsibe/Sütőformába teszünk egy kis zsírt, majd elkezdjük a cukkiniszeleteket lerakni az aljára. Ezt követi egy réteg gomba és hús, paradicsom és egy kis sajt. Én két réteget csináltam, de ki hogy szeretné. Végül a tetejét is cukkinivel fedem és 200 fokra előmelegített sütőbe beteszem 15 percre. Mikor látjuk, pirulnak a cukkiniszeletek a tetején befedjük a maradék sajttal és további 10-15 percre visszatesszük, amíg meg nem sül.

Mikor kész, azért kóstoljuk meg, hogy elég jó lesz-e másnap ebédre. Az enyém egészen finom lett, bár még egy kis fűszert el bírt volna. Na majd legközelebb. ;)

 

Jó étvágyat!

6tag_020816-190455.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fooddejo.blog.hu/api/trackback/id/tr868933544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása