Újabb hétköznap, újabb "mit főzzek". Nem vagyok egyedül, mikor este 6kor hazaérek meló után és azt érzem, még egy rántottát is alig lenne kedvem megcsinálni. A mai nap is pont ilyen volt. Állok a tűzhely mellett és agyalok. Aztán kinyitottam a hűtőt és a sok szép zöldség mindjárt ihletet adott (ha már a szakácskönyvek nem). Azt lusta voltam megvárni míg kiolvad a hús, így egy vegetáriánus étrendbe is beillő, gyors finomság született. Jah, és persze "mindenmentes" ;)
Tejszínes pirított zöldségek
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
- 1 kisebb padlizsán
- 2 kisebb cukkini
- kb 20 dkg csiperkegomba (nekem szeletelt volt, így a vagdosós időt is megspóroltam)
- 2 dl laktózmentes főzőtejszín
- 1,5 ek. zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 nagy gerezd fokhagyma (vagy több, ki hogy szereti)
- só, bors, petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
1. Most az olasz hangulattól kicsit eltérve arab zenék dübörögnek. A receptkönyvek és az internet semmitmondó receptjei után előkészítettem a hozzávalókat. A hagymákat megpucoltam, felkockáztam, majd a zsíron üvegesre pirítottam.
2. Jöhet a só, bors, majd a gomba a serpenyőbe, amit szintén megpirítunk. Ha a gomba nagyjából megvan, jöhet rá a korábban kockára vágott padlizsán és cukkini. Ezeket kb 15 perc alatt összesütjük.
3. Mikor a zöldségek megvannak, jöhet rá a tejszín és egy kis petrezselyem, valamint reszelt parmezán ízlés szerint. Hagyjuk egyet-kettőt forrni és kész is.
Előkészületekkel együtt kb. 40-45 perc alatt megvan ez a gyors, könnyű és mindenmentes vacsora/ebéd. Ehetjük tésztával, barna rizzsel, salátával, vagy amivel szeretnénk. És a végeredmény egy adagban...
... és sokban :)
Jó étvágyat! ;)